ÇİVRİL, 300 BİNDEN FAZLA TURİSTE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Çivril Belediyesi tarafından ilçeyi yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi konumuna getirmek için hazırlanan Turizm Master Planı meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda Yeşille mavinin buluştuğu eşsiz doğası ve nilüfer çiçekleriyle  ünlü Işıklı Gölü 300 binden fazla turisti ağırladı. Işıklı Gölüne gelen yerli ve yabancı turistler, Seraserli, Sundurlu ve Beydilli Mahallelerinde teknelerle göle açılarak, nilüfer çiçekleri ile ünlü Işıklı gölünü görme fırsatı buldu. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ Işıklı gölü bizim için çok önemli bir değer.  Sulama amaçlı oluşturulan Işıklı gölümüzü  turizmin merkezi haline getireceğiz. dedik. Sözümüzü tuttuk. 300 binden fazla turisti ağırladık. İlçemizi tarımın, eğitimin merkezi olduğu gibi turizmin de merkezi haline getirdik. TV programları ile Çivril’imizi bütün dünyaya tanıttık. Beydilli Mahallemize nilüfer parkı inşa ettik. Burada hem tekne turu yapan kayıkçılarımız hem de yöresel ürünler satan hemşehrilerimiz gelir elde ettiler. Türkiye’nin en güzel Lavanta bahçesini inşa ettik.  Akdağ’ın eteklerine Gümüşsu, Dinar yolu üzerine Orman Mesire alanı yapıyoruz. Burayı da turizm rotasına dahil edeceğiz. Mesire alanı olan yere konaklama tesisleri, bungola evler ve taş evler yapacağız. Çivril’imize gelen turistlerin konaklamasını sağlayacağız. Bu sayede hemşerilerimizin gelirleri artacak. Çivril’imize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.