ÇİVRİL BELEDİYE BAŞKANI, ANKARA ZİYARETİNDE TCDD GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Ankara’ya giden Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, tren seferlerinin yeniden Çivril’de başlaması için TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük ile görüşme gerçekleştirdi.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, bir dizi ve bir çeşit ziyaretlerde bulunmak için Ankara’ya gitti. Burada Çivril treninin yeniden seferlere başlaması ve demiryolunun Çivril’den Uşak’a bağlanması için TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük ile   görüşme gerçekleştirdi. 1892 yılında İngilizler tarafından yapıldıktan sonra faaliyetine başlayan ve 1989 yılında da son seferini yapan Sütlaç-Çivril hattının yeniden açılması hedefleniyor. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “1882 yılında faaliyete başlayan 1989 yılına kadar çalışan Çivril treninin yeniden seferlere başlaması için TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük ile görüşme gerçekleştirdik. Çivril’e 1989 yılına kadar hizmet eden bu treni Çivril’iler geri istiyor. O günkü tren kömürlü bir kara tren ve ekonomik olmadığı için seferden kaldırılıyor. Buranın turizmi için trenin potansiyel müşteri mevcut. inşallah trenimizi ilçemize kazandıracağız.  Bu trenle zamanında yük ve insan taşımacılığı yapıldı, yine aynısı olacak ve bölgede de gelişmeye katkı sağlayacak” diye konuştu.

TCCD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pezük Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çivril’e yapılacak olan yatırımların destekçisi olacağını ifade etti.

Denizli’nin Çivril ilçesinden geçen ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 1900’lü yıllarda inşa ettirilen demiryolu, Anadolu’da inşa ettirilen ilk demiryolu hatlarından birisi olarak biliniyor.