ÇİVRİL BELEDİYESİ , ATA TOHUMU GOCA BUĞDAY PROJESİYLE TARIMSAL ÜRETİMİNE DESTEK SAĞLAYARAK,İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITIM YAPIYOR.

Çivril Belediyesine ait tarlalarda ekimi yapılan ata tohumu goca buğdaylar, değirmende una dönüştürülerek, belediye tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.
Denizli'de belediyecilik hizmetlerindeki başarıları ile adından söz ettiren Çivril Belediyesi, tarımsal üretime büyük katkı sağlayan projelerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Belediyeye ait tarlalarda ilkbahar mevsimiyle ekimine başlanan ve yaz aylarında boy veren ata tohumu goca buğday biçme ve harman döneminin ardından değirmende öğütülerek una dönüştürülüyor. Ardından belediye tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtımı gerçekleştiriliyor. Kapı kapı dolaşan Çivril Belediyesi ekipleri, belirlenen adreslere 5’er kiloluk paketler halindeki unları teslim ediyor. Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “ üreten ve ürettiklerini paylaşan bir belediye olarak ata tohumu goca buğdayına sahip çıktıklarını belirterek, “Yerli üretim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ata tohumu goca buğdayı  ekerek, toprakla buluşturduk. Belediyemize ait tarlaların yer aldığı Ömerli ve Şenköy Mahallelerimize ektiğimiz ata tohumu goca buğdayın hasadını gerçekleştirerek, hem üreticiye destek oluyor, hem de buğdayı una dönüştürerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.  Çivril’imiz için gece gündüz üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. “dedi. Toprağın, suyun ve üretimin çok değerli olduğunu belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Yerli ata tohumlarımıza sahip çıkmamız, korumamız ve onları sağlıklı bir şekilde üretmemiz gerekiyor. Çocuklarımız için, onların sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için yerli ata tohumlarımızı koruyacak, üretecek ve çoğaltacağız.” diye konuştu.