ÇİVRİL BELEDİYESİ BİR İLKE İMZA ATARAK, MANDA ÇİFTLİĞİ KURDU

Vatandaşların sağlıklı, doğal ve ucuz beslenmesi Işıklı Mahallesi’ne mandıra kurdu.
Denizli’nin Çivril ilçesinde belediye tarafından manda çiftliği kuruldu. Yok olmaya yüz tutmuş manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak ve vatandaşları manda yetiştiriciliğine teşvik etmek için Çivril Belediyesi Kent Hizmetleri Şirketi tarafından manda Çiftliği kuruldu. Yeniköy Mahallesi’nde kurulan çiftlikte 164 adet manda bulunuyor. Bunun yanında Çivril Belediyesi Manda çiftliğinden üretilen sütlerden peynir, kaymak ve ayran yapılması vatandaşların sağlıklı, doğal ve ucuz süt ve süt ürünleri ile beslenmesi için Işıklı Mahallesi’ne mandıra kurdu. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; Çivril’imizde bir ilke imza atarak, yok olmaya yüz tutmuş manda yetiştiriciliğini yeniden canlandırmak ve vatandaşlarımızı manda yetiştiriciliğine yeniden teşvik etmek amacıyla Yeniköy Mahallemize manda çiftliği kurduk. Günlük 250 ton üzerinde süt üretilen ilçemizde maalesef bir mandıra yoktu. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı, doğal ve ucuz süt ve süt ürünleri tüketmesi için de Işıklı Mahallemize mandıra kurduk. Belediyemize ait şirketin bünyesinde kurduğumuz manda çiftliğinde üretilen süt ve süt ürünlerini mandırada işleyerek, peynir ve sipariş üzerine kaymak yapıyoruz. Üretilen ürünlerin satışını belediyemize ait  istasyon tesislerinde gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki günlerde manda çiftliğimizde ineklerimiz de olacak bu ineklerden mandalardan elde ettiğimiz süt ve süt ürünlerini Çivrilli hemşehrilerimizle buluşturacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.