Çivril Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Genelgesiyle Afetlere Müdahale için Yerel Destek Ekibi Kurdu - Denizli | Çivril Belediyesi

ÇİVRİL BELEDİYESİ TARAFINDAN 30 KİŞİLİK YEREL DESTEK EKİBİ KURULDU.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 81 ilde afetlere ilk müdahale ve ön iyileştirme kapasitesi artırmak amacıyla Yerel Destek Ekipleri oluşturuluyor. Bu çerçevede Çivril Belediyesi afet durumlarında görev yapacak Yerel Destek ekibi kurdu.  Afet ve Acil durum hallerinde etkin bir müdahale ve hızlı bir iyileştirme yapılabilmesi için kurulan yerel destek ekibinde 30 kişi yer alıyor.  Belediye personelinden oluşan yerel destek ekibine her an göreve hazır olmaları ve bilgilerini güncel tutabilmeleri adına yenileme eğitim veriliyor. Bunun yanında kurulan ekibe AFAD yetkilileri tarafından deprem, sel, yangın taşkın gibi afetlerde nasıl hareket edilmesi konusunda bilgi veriliyor. Yetkililer belirli aralıklarla eğitim vereceklerini belirterek, personele teorik eğitimin yanında çadır kurulumu, afet bilinci konularını da uygulamalı olarak anlattı. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Yaşadığımız coğrafya sel, deprem, taşkın gibi afetlerin yaşandığı bir yer. Çivril Belediyesi olarak asrın felaketinin yaşandığı depremde de elimizden geldiğince destek vermeye çalışmıştık.  Can ve mal kayıplarına sebep olan afetler hepimizin ortak sorunudur. Bu sorunla mücadele etmek hepimizin görevidir. Bugün de AFAD ile ortaklaşa yürüttüğümüz proje çerçevesinde belediye personelimizden 30 kişilik yerel destek ekibi kurduk.  Toplumumuza da afet bilincini kazandırmalıyız. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü afetlerden korusun.” şeklinde konuştu.