Denizli | Çivril Belediyesi,denizli, çivril, miryekefalon, ışıklı gölü, tokalı kanyonu, akdağ tabiat parkı, beycesultan höyüğü, miryokefalon savaşı

Çivril belediyesi, dedeköy camii, serbanşah camii, eumenia, ışıklı antik kenti, bayat camii, akköprü, kavakköy köprüsü

Denizli | Çivril Belediyesi,Çivril,belediye,denizli,Miryekefalon

Hızlı Menü
Çivril Belediyesi
Denizli | Çivril Belediyesi
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI...

ÇİVRİL’DE CANLAR SAHİPSİZ DEĞİL 

ÇİVRİL’DE CANLAR SAHİPSİZ DEĞİL 

540 KISIRLAŞTIRMA 558 SAHİPLENDİRME YAPILDI
Hayat geçirdiği Sokak Hayvanları Kliniği ile örnek olan Çivril Belediyesi, 2023 yılında 5 binden  fazla sokak hayvanını tedavi ederken bunlardan 558’sini sahiplendirdi.
Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği 2023 yılında tedavisini yaptığı hayvanları doğal ortamlarına bıraktı. Veteriner Hizmetleri müdürlüğüne gelen ihbarlar ve ekiplerin denetimleri sonucu sokaklardan alınarak kliniğe getirilen ve tedavi edilen sokak hayvanlarının yanı sıra çok sayıda yaban hayvanı da klinikte tedavi edilerek Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi ve doğal yaşam alanlarına bırakıldı.
Tedavisi yapılan sokak hayvanları ile ilgili yapılan yıl sonu değerlendirmesinde kısırlaştırma dışında klinikte 103 sokak hayvanının farklı rahatsızlıklardan dolayı ameliyat edilerek doğal ortamında bırakıldığı belirtildi. 
Yapılan açıklamada  “01.01.2023- 31.12.2023 tarihleri arasında Çivril Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde gerçekleştirilen işlem sayıları aşağıda gösterilmiştir.
Gece veya Hafta sonu Mesai Dışında Gidilip Tedavi Altına Alınan Hayvanların2057, İhbar Sayısı342, Toplanan ve Barınma Sağlanan Hayvan Sayısı1507, Sahiplendirilen Hayvan Sayısı558, Hasta Olarak Bulunup Tedavisi Yapılan Hayvan Sayısı821, Kısırlaştırma Ameliyatı Sayısı540, Aşılama Yapılan Hayvan Sayısı2057, Küpe veya Mikroçip Takılan Hayvan Sayısı540, Kısırlaştırma Harici Yapılan Diğer Ameliyatların Sayısı103 olmuştur” denildi. 
Yapılan değerlendirmede yıl içinde doğal ortamında ya da av sahasında farklı sebeplerden yaralanan doğal hayvanların da tedavi edildiği belirtilerek “Sokak Hayvanları Kliniğimiz mahalle ve ilçe merkezinde doğal ortamında yaşayan sokak hayvanlarını tedavi etmenin yanı sıra kırsal alanda yaralı halde bulunan, Kartal, Şahin, Leylek, Kızıl geyiklerin gerekli tedavileri yapılmış, tedavisi tamamlananlar Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine teslim edilerek doğal yaşam alanlarına bırakılmıştır” ifadelerine yer verildi.