ÇİVRİL’DE CUMHURİYETİN 100. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

ÇİVRİL ÇİVRİL OLALI BÖYLE KALABALIK GÖRMEDİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. Yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Çivril’de de coşkuyla kutlandı.
Denizli’nin Çivril ilçesinde Cumhuriyet Bayramının 100. Yıl coşkusu yaşandı. 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilkokul öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi gezildi. 29 Ekim Pazar günü başlayan kutlama programı kapsamında Çivril Kaymakamı Hasan AKBULUT makamında tebrikleri kabul etti. Tebrikat Törenine Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural,  kurum amirleri, askeri erkân, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyetin 100. yılını kutlamak adına yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın yanı sıra Çivril'in tüm okullarından gelen dört bine yakın öğrenci, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla oluşturulan yürüyüş, Çivril Kapalı Pazar yerinden  Çivril Stadyumu'na büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. İlçe Stadyumda gerçekleştirilen kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kendi sesinden Cumhuriyet Konuşması yer aldı. Ardından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Ortaokul öğrencisi tarafından şiir okunmasının ardından halk oyunu gösterisi, anaokulu öğrencilerinin gösterileri, 100. yıl gösterisi, ilkokul öğrencisi tarafından şiir okunması, Cumhuriyet Bayramı Korosu, atletizm yarışması ve ayakta alkışlanan bayrak gösterisi yer aldı. İlçe stadyumunda düzenlenen törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla  Uluslar arası alanda düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere Çivril Belediyesi tarafından 9 adet bisiklet verildi. Bunun yanında Cumhuriyetin 100 yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen atletizm yarışması ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Çivril Belediyesi tarafından tişört, spor ayakkabı ve boyama seti verildi. Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ve birçok protokol üyesi, daire amiri, siyasi parti temsilcisi, STK temsilcisi ve çok sayıda vatandaşın katıldığı kutlama programı, tören geçişi ile sona erdi.
Akşamında  Cumhuriyetin 100 yılı etkinlikleri kapsamında Fener Alayı yürüyüşü düzenlendi. Çivril’de Cumhuriyet Meydan’ında toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle bando eşliğinde yürüdüler. Burada konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Cumhuriyet bayramının 100. Yılını kutladı.