ÇİVRİL'DE DOĞAL GAZIN YAYGINLAŞMASIYLA HAVA KİRLİLİĞİ AZALIYOR: İLÇE HALKI SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ORTAMDA YAŞIYOR

Çivril Belediyesi ile Doğal Gaz Dağıtım Şirketi Enerya Çivril’de doğal gaz çalışmalarına devam ediyor. İlçede doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliği azalıyor.
Denizli’nin Çivril ilçesinde doğal gaz çalışmaları aralıksız devam ediyor. Denizli’nin Çivril ilçesinde doğal gaz çalışmaları devam ediyor. Çivril Belediyesi ile  Doğal Gaz Dağıtım Şirketi Enerya işbirliği ile doğal gaz çalışmaları aralıksız sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 Şubat 2019’da Denizli ziyaretinde Çivril’e doğal gaz verilmeye başlanacak  müjdesinden sonra İlçede doğal gaz kullanım aboneliği günden güne artıyor.  Bugüne kadar yaklaşık 121 km ana hat borusu döşendi. Yapılan imalatlarla 12500 daire ve işyerine ulaşılarak, 10500 abonelik işlemi yapıldı. Çivril coğrafi yapı olarak özellikle kış aylarında hava kirliliğinin çok yoğun  yaşandığı bir ilçe.. Doğal gazın kullanımının yaygınlaşması ile birlikte hava kirliliğinde önemli derecede bir azalma gözlemlendi.  Doğal gazın daha geniş kitlelere ulaşması için girişimlerde bulunduklarını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “Çivril’imiz hakikaten coğrafi yapı olarak özellikle kış aylarında hava kirliliğinin yoğun yaşandığı bir yer. Annelerimiz, teyzelerimiz artık kömürden külden kurtulmak istediklerini sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamak istediklerini bizlere iletmişlerdi. Bizlerde girişimlerimiz neticesinde ilçemizde doğal gaz kullanımını yaygınlaştırdık. Bugün itibariyle 121 km’lik ana hat borusu döşendi.  Yapılan çalışmalarla 12500 daire ve işyerine ulaşıldı. 10500 abonelik işlemi yapıldı. Artık annelerimiz olsun, teyzelerimiz olsun kömürden külden kurtuldular. Daha sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşıyorlar. Doğal gazın daha geniş kitlelere ulaşması için doğal gaz yatırımlarının artması için doğal gaz firması Enerya ile görüşmelerimiz aralıksız devam ediyor. Aynı zamanda da Enerji Bakanlığımız ile görüşmelerimiz sürüyor. Doğal gazdan çok memnun olduklarını belirten vatandaşlar; doğal gaz kullanmadan önce kova taşıyorduk, kömür odun taşıyorduk. Yaş ilerlediği zaman bu durum zor oluyordu. Ayda bir tüp bitiyordu. Havamız kirli oluyordu. Balkonlara astığımız elbiseler kömür tozundan is oluyordu. Hava kirliliğini yoğun bir şekilde yaşıyorduk. Doğal gaz kullanmaya başladıktan sonra bu dertlerimiz bitti. Günümüz kolaylaştı. Doğal gazın konforunu yaşıyor, temiz hava soluyoruz. Doğal gazın ayağımıza kadar gelmesine vesile olanlardan Allah razı olsun.  ifadesini kullandılar.