ÇİVRİL’DE ÜRETİCİ KADINLARA YÖNELİK ONLİNE SATIŞ VE PAZARLAMA EĞİTİM SEMİNERİ YAPILDI.

Çivril Belediyesi, Çivril Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çivril Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından  girişimci kadınlara yönelik Online Satış ve Pazarlama eğitimi düzenlendi.
Çivril Milli Eğitim Müdürlüğünde  gerçekleştirilen seminere, eğitmen konuşmacı Özcan Toralı’nın yanı sıra Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril Halk Eğitim Müdürü Ramazan Eroğlu, Çivril Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Kerim ve girişimci kadınlarımız katıldı.
Yoğun katılım ile gerçekleşen seminerde ,Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; göreve geldiğimiz günden bugüne Halk Eğitim müdürlüğümüzle beraber koordinatlı birçok çalışmanın altına imza attık. Çivril'de hanımlarımızın üretim yapması, genç kızlarımızın iş olanaklarına kavuşması için birçok çalışmalar gerçekleştirdik. İlk olarak yukarı sanayi bölgemizde ki inşa etmiş olduğumuz tekstil binasında şu an bir konfeksiyon atölyesi faaliyette. O binanın bir kısmını da yine Halk Eğitim merkezimize tesis ederek, hanımlarımızın orada konfeksiyon eğitimi, dikiş makinesi eğitimi almalarını, sonrasında da ilçemizde kurulacak olan bu tarz konfeksiyon atölyelerinde iş bulmalarına olanak sağlamak istedik. Yukarı Sanayideki boş arsaya önümüzdeki günlerde Denizlide ki bir  Tekstil firması ile görüşüp tekstil fabrikası kurulması planlanıyor. Sadece tekstil, konfeksiyon değil, bunun yanı sıra yine Özdemirci ve  Gürpınar Mahallemizde Halk Eğitim merkezimiz ile  beraber kilim dokuma tezgahları teminin ederek, kilim dokumalarını sağladık. Gürpınar mahallemizdeki  belediye binamızı bir kilim müzesine ve kilim atölyesine dönüştürmek için çalışmalar yapıyoruz .İğdir Mahallemizde bir bina inşa ettik. Bu binada yöresel ürünlerin satışı gerçekleştirilecek. Bu binada siz değerli kursiyerlerimizin ürettiği ürünler sergilenecek. Çivril Belediyesi olarak yine bir kadın kooperatifinin kuruluşuna öncülük ettik. Işıklı Mahallemizde bir sirke üretim imalathanesi faaliyete geçirdik.  ” şeklinde konuştu.
Toplantıda Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ,Çivril’e Organize Sanayi bölgesi kurulacağının da müjdesini vererek, Çivril’de istihdamın artması için elimizden geleni yapıyoruz şeklinde konuştu. .
Eğitim Seminerinde konuşmacı Özcan Toralı tarafından kadınlara yönelik Kadınların sosyal medya ortamını daha doğru ve ticari amaçla kullanması, ürettikleri ürünlerin pazarlamasını yapabilmesi  için hazırlanan eğitimde medya ortamıyla ilgili teorik ve pratik bilgiler verildi. Kadınların ürünlerini nasıl pazarlayabileceği ve internet üzerinden satış teknikleri anlatıldı.
Verilen eğitimlerden çok memnun olduğunu ve büyütmeye çalıştığı işleri için bu tür eğitimlerin çok faydalı olacağına inandığını söyleyen üretici kadınlardan Ferya Korkmaz , "Bu aldığım eğitimle üretimimi, insanlara daha fazla nasıl sunabilirim noktasında güzel ve faydalı bilgiler aldım. Bundan sonra daha da ilerleyeceğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
  Online Satış ve Pazarlama eğitim seminerleri devam edecek.