GİYİLMEYEN KIYAFETLER ÇÖPE DEĞİL KUMBARAYA

Çivril Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında geçtiğimiz günlerde protokolünü imzaladığı tekstil konusunda önemli bir adım attı.

HABER MERKEZİ
Denizli’nin Çivril ilçesinde çevre konusunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Çivril Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında geçtiğimiz günlerde tekstil konusunda protokol imzalayarak, önemli bir adım attı. İlçe genelinde erişimin kolay olduğu noktalara atık toplama kutuları yerleştirmeye başladı. Merkezde 40 noktaya konulan kumbaralara kullanılmış giyim/ tekstil atıkları (giysi, ayakkabı, şapka, kazak, t-shirt, kemer, çanta, tül perde, battaniye, nevresim, pelüş oyuncak vb) belli bi program  dahilinde lisanslı işletme tarafından toplanarak, geri dönüştürülerek yeniden değerlendirilecek ve ekonomiye kazandırılacaktır. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Bu proje ile ilçemiz önemli kazanımlar elde edecek. Öncelikle toplanan tekstil atıkları tekrar ekonomiye kazandırılmış olacak. Evlerinde giymedikleri, kullanmadıkları giysi ve tekstil atıklarını çöpe atmak yerine tekstil atık kutularımıza atmaları halinde hem ilçe ekonomimiz hem de ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yüzleri gülecek. Hizmetimiz hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.