Çivril Belediyesi’nin girişimleri doğrultusunda Devlet Su İşleri tarafından Gürpınar göletinde rezerv artırma çalışmaları başladı. - Denizli | Çivril Belediyesi

GÜRPINAR GÖLETİ VE PINAR MESİRE ALANINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ

Çivril Belediyesi tarafından yapımına başlanan Gürpınar Mahallesi’ndeki Pınar Mesire Alanında da sona gelindi.
Çivril Belediyesi merkez ve kırsal mahallelerde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.  Bu kapsamda Çivril Belediyesi’nin girişimleri neticesinde Devlet Su İşleri tarafından gölde rezerv artırma çalışmaları başladı. Gürpınar Mahallesi’nde bulunan gölette yapılan çalışmalarla göldeki su rezervin artırılması, havzada daha fazla su tutulması amaçlanıyor. Çivril Belediyesi tarafından yapımına başlana Mesire alanında da son aşamaya gelindi. Çivril Belediyesi vatandaşların aileleri ile piknik yapabilecekleri, doğa ile iç içe olabilecekleri yeni bir mesire alanı Gürpınar Mahallesi’ne kazandırıyor. 13 bin metre kare alan üzerinde olan Bulkaz Mesire Alanı içerisinde kafeterya binası, gölet ve kanal çevresinde korkuluklar, yeşil alanlar, otopark, çocuk oyun grupları ve yürüme yolları  yer alıyor.  Bunun yanında belediye tarafından yapılan mesire alanında peyzaj düzenlemesi, zemin düzenlemesi yapılıyor.  Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, “Belediye olarak Gürpınar Mahallemizde bulunan göletin rezervinin artırılması, göletin daha fazla su tutması ve daha güzel bir görünüme kavuşması için  Devlet  Su İşleri’yle görüştük. Devlet Su İşleri tarafından  gölette kazı çalışmalarına başlandı. İnşallah önümüzdeki günlerde Bulkaz doğal su kaynağından gelen su ile gölet alanında daha fazla su tutumu gerçekleşecek. Çiftçimiz kazanacak.  Belediye olarak göletin hemen üzerindeki pınar  mesire alanımızda  çalışmalarımız son aşamasına geldi. Ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yaptık. 13 bin metre kare alan üzerinde olan  bulkaz pınar mesire alanı içerisinde kafeterya binası, gölet ve kanal çevresinde korkuluklar, yeşil alanlar, otopark, çocuk oyun grupları ve yürüme yolları  yer alıyor. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.