IŞIKLI MİLLET BAHÇESİ TESLİM İÇİN GÜN SAYIYOR

Çivril Belediyesi’nin girişimleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çivril’e yapılan Millet Bahçesi’nde son noktaya gelindi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Denizli’nin Çivril ilçesine Türkiye’nin en güzel millet bahçelerinden biri olan Işıklı Millet Bahçesi yapıldı. Çivril Belediyesi’nin girişimleri sonucunda yapılan Millet Bahçesinin yapım ihalesi TOKİ tarafından gerçekleştirildi. İnşaat çalışmalarına 3 yıl önce  başlanan Işıklı Millet Bahçesi’nde sona gelindi. Işıklı Millet Bahçesi önümüzdeki günlerde Çivril Belediyesi’ne teslim edilecek. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ Türkiye’nin en güzel Millet Bahçelerinden bir olan Işıklı Millet Bahçesi  Eumania Antik kenti ile iç içedir. Antik kentin içinde yer alan Kibele kutsal alanında, Akgöz Su Pınarları ve  sur duvarlarının korunması ve turizme kazandırılması için Denizli Müze Müdürlüğü’ne kazı çalışması başvurusunda bulunduk. Kültür Bakanlığı’ndan alınan izin ile Denizli Müze Müdürlüğü kurtarma kazısı çalışmalarını başlattı. Çivril Belediyemizin desteğiyle Denizli Müze Müdürlüğü tarafından kazı çalışmalarını koordineli olarak sürdürüyoruz. Bu çalışmalar doğrultusunda suyun kaynağında mozaik bulundu. Bunun dışında tarihi eserlere rastlanmadı.. İleriki zamanlarda müze müdürlüğü tarafından mozaiklerin gün yüzüne çıkması için kazı çalışması yapılacak.  Akgöz Pınarları’nda Türkiye’nin en güzel  millet bahçelerinden biri olan Işıklı Millet Bahçesi’ni  Yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelecek. Bu alanda yer alan Osmanlı dönemi hamamının restorasyon projesi  belediyemiz tarafından yapıldı. Dombey Hamamını restore ederek, turistlerin ziyaret edeceği önemli bir tarihi mekan olarak  hizmete sunacağız.” dedi. Millet Bahçesinin İlçenin vizyon projesi olduğunu belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural; “ Millet Bahçesi Türkiye’nin en güzel Millet Bahçesi Çivril’imizin vizyon projesi.. bu projeyi gölgede bırakmak isteyenler karalama kampanyası başlattı. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bölgenin en güzel tursitik alanlardan birini Çivril’imize kazandırıyoruz. Bunu hazmedemeyen bunu gölgede bırakmak isteyen odaklar ve kişiler seçim yaklaştıkça iftira ve karalama kampanyalarına hız verdiler.” diye konuştu.