Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından biri olan tarihi Bayat Camii törenle açıldı. - Denizli | Çivril Belediyesi

TARİHİ BAYAT CAMİİ İBADETE AÇILDI

Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından biri olan tarihi Bayat Camii törenle açıldı.Denizli’nin Çivril ilçesinde restorasyonu tamamlanan Tarihi Bayat Camii törenle açıldı. Çivril Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından desteklenerek, restorasyon ve çevre düzenlemesi yapılan Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından biri olan Tarihi Bayat Camii açılarak, Cuma namazı kılındı. Restarasyon çalışmalarına geçtiğimiz yıl başlanan caminin yıkılan çatı ve duvarları aslına uygun yeniden kerpiçle yapılırken iç süslemeleri de aslına uygun şekilde yeniden boyandı. Bunun yanında caminin mescit ve imam evi de yeniden yapıldı. Konuyla ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural,”Bayat Mahallemiz, Çivril Merkeze 17 km. uzaklıkta 24 Oğuz boyundan bir tanesinin yerleşke yeridir. Burada yer alan Bayat Camimiz uzun yıllardır ikinci camii yapıldıktan sonra ibadete açılmamış, doğal sebeplerden dolayı da kullanılamaz bir haldeydi. Bu tarihi caminin durumu gerçekten içimizi acıtıyordu. Göreve gelir gelmez bir proje başlattık. Proje konusunda da teknik ekibimizle ve belediye personelimizle çalışma başlattık. Bugün Bayat camimizi ayağa kaldırmak bizlere nasip oldu. Bundan sonra bu camimizi ayakta tutacak Bayatlı hemşehrilerimizdir. Duvarlarındaki çiçek ve doğa motif süslemeleri ile dikkat çeken tarihi camimizin ibadete açılması ile bayat mahallemiz manevi açıdan turizmin merkezi haline gelecek. Dedeköy Camii, Savran Mahallemizdeki Serbanşah Camimiz, Merkezdeki Çarşı Camimiz ayağa kaldırılması için de restorasyon çalışmaları yapıldı. Yine Işıklı Camimizi ayağa kaldırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Desteklerinden dolayı AK Parti Grup Başkan Vekilimiz Cahit Özkan’a, Denizli Valimiz Ali Fuat Atik’e Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a, Çivril Kaymakamımız Turan Soğukoluk’a, çalışmalarından dolayı teknik ekibimize ve belediye personelimize teşekkür ediyorum. Eserin ülkemize, milletimize Denizli’mize Çivril’imize Bayat’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”şeklinde konuştu.
Programa AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli İl Müftü Vekili Semih Keskin, Çivril Kaymakamı Turan Soğukoluk, AK Parti İlçe Başkanı Halil Ertuğrul, Çivril Müftüsü Kadir Küçük, Çivril Emniyet Müdürü Asım Kayacı, İlçe Jandarma Komutanı Musa Çırak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program sonunda Bayat Mahalle Muhtarı Ahmet Saçar hizmetlerinden dolayı Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a plaket takdim etti.