Çivril’in merkez mahallelerinden biri olan Yukarı Mahalle’deki yağmur suyu sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalara başlandı. - Denizli | Çivril Belediyesi

Yukarı Mahalle'deki Yağmur Suyu Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Çivril’de  aşırı yağışlarda sel ve su taşkınlarına neden olan bölgelerdeki sorunlar tek tek çözülüyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ile Çivril Belediyesi Yukarı Mahalle’de 10 yıldır çözülemeyen yağmur suyu sorununu çözmek için kolları sıvadı. Ekipler, aşırı yağışlarda sel ve su baskınlarının yaşandığı Yukarı Mahalle’de düğmeye bastı. Yağışların neden olduğu sel ve taşkınların önüne geçmek için 200 metreye yakın yağmur suyu boru hattı döşedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ekibi ve belediye personelinin özverili çalışmaları sayesinde, mahalle sakinleri rahat bir nefes alacak.
 Konu ile ilgili konuşan Çivril Belediye Başkanı Semih Dere; “Ani ve sağanak yağışlarda Yukarı Mahallede hayatlarını sürdüren vatandaşlarımız sel ve su taşkınları ile karşı karşıya kalıyordu. Bizlerde sel ve su taşkınlarının önüne geçmek için Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) ile birlikte çalışmalarımızı hızlandırarak, bu bölgeye 200 metreye yakın yağmur suyu boru hattı döşeme işlemi gerçekleştirdik. Bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız  Bülent Nuri Çavuşoğlu’na teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren amacımız, hemşehrilerimizin daha konforlu, daha kaliteli ve daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak.” dedi. Başkan Dere, ilçe genelinde yağmur suyu ve sel taşkınlarının  önüne geçmek için altyapı çalışmalarına devam edeceklerini de ifade etti. aşırı yağışlarda sel ve su taşkınlarından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirten Mahalle sakinleri; “Uzun yıllardır bulunduğumuz yerde yağmur suyu boru hatlarının olmamasından dolayı evlerimizin bodrum katlarını su basıyor, sıkıntı yaşıyorduk. Yağmur suyu boru hattının döşenmesinden son derece memnunuz. Böylelikle daha konforlu ve daha kaliteli bir yaşam süreceğiz. Yapılan bu çalışmalardan dolayı mahalle sakinleri olarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ve Çivril Belediye Başkanı Semih Dere’ye çok teşekkür ediyoruz. “dedi.